14 havalimanı devredildi, en yoğun havalimanı da özelleştiriliyor: HRADF
Hisseler için son başvuru tarihini açıkladı.
Ciddi likidite, borç ve ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da 2009 yılı itibariyle hükümetlerin kemer sıkma politikaları, muhalefet partilerinin ve halkın tepkisine ve protestolara neden olmuştu.
Krize karşı vadedilen ekonomik reformlar için, ülke içinde gelir getirecek kurumların özelleştirilmeleri devreye sokulmuş ayrıca 3 uluslararası kurtarma paketi talep edilmişti.
14 Havalimanı Alman şirkete devredildi
Yunanistan'ın, düştüğü ekonomik kriz darboğazından çıkmak üzere uyguladığı ekonomik reformların çerçevesinde, özelleştirmeler en önemli ayağı oluşturuyordu.
Bu kapsamda, Almanya menşeli Fraport şirketine 2015’te 14 havalimanının işletmesi, 1.3 milyar Euro karşılığında devredildi.
Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı da özelleştiriliyor
Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF ), ülkenin en büyük ve en yoğun havalimanı olan Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’nın %30’unun özelleştirileceğini duyurdu.
Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF) tarafından özelleştirmeye ilişkin yapılan açıklamada;
“Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın işletmecisi Atina Uluslararası Havalimanı SA'nın (AIA) yüzde 30 hissesinin satışı için talep toplandığını,
Öncelikle ön eleme ardından da bağlayıcı tekliflerin alınacağı iki aşamalı bir özelleştirme yapılacağı,
Deutsche Bank AG’nin Londra şubesinin ve Atina merkezli Eurobank Ergasias’ın projenin finansal danışmanları olduğu'' belirtildi.
Son başvuru tarihi
Varlık Geliştirme Fonu’nun (HRADF) özelleştirmeye ilişkin duyurusunda son başvuru tarihi 30 Eylül’19 olarak kaydedildi.
Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı (AIA)
Ülkenin en büyük ve en yoğun havalimanı olan AIA, yılda 16.4 milyonu uluslararası yolcu olmak üzere 24 milyon yolcuyu ağırlıyor.
2001 yılında kamu özel ortak teşekkülü olarak hizmete açılan havalimanına 2.1 milyar Euro yatırım yapıldı.