AB'de vergi cennetleri, parayla alınan altın vizeler tarih oluyor!

Avrupa Parlamentosu kara para aklamaları, vergi denetimi ve mali suçların araştırılması için ''Avrupa Polis Gücü'' kuruyor.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) bölgede meydana gelen vergi skandalları akabinde AB’deki mali suçları inceleyip raporlayacak bir komite kurmuştu.

Komitenin raporu Strazburg'daki Genel Kurul Toplantısı'nda onaylandı

AP’nin birlikte işlenen mali suçlar ve vergi skandallarını araştırıp raporlayan ‘’özel komitenin raporu ‘’ Strazburg'daki Genel Kurul’unda oylamaya sunuldu.
Avrupa Parlamentosu, oylamada Avrupa Birliği’nde sadece mali suçları araştıracak polis gücü kurulmasını talep etti.
AP’nin, Genel Kurul’da  Avrupa Birliği’nde, mali suçları araştıracak polis gücü kurulması talebine  ilişkin yapılan oylama sonucunda: 63 red oyuna karşın, Polis gücü kurulması talebi 505 oyla kabul edildi.  
Strazburg'daki Genel Kurul Toplantısı ve AP’nin görevlendirdiği mali suçları araştıran özel komitenin raporundaki önemli satırbaşları şöyle: AB’deki mali suçları araştırıp raporlayan ‘’ Özel Komite’’ raporunda; AB bölgesindeki mali suçlara için  ‘’Özel Avrupa Polis Gücü’’ kurulması çağrısı yaptı. AB üyesi ülkelerin; vergi kaçakçılığı,mali suçlar, vergi denetimlerine ilişkin düzenlemelere yeterince öncelik vermediklerinin altı çizildi. AB bölgesinde kara para aklamayla mücadele edilerek, önlenmesi için Avrupa Birliği içinde  ‘’ayrı bir denetim kurumu’’ kurulması talep edildi, Vergi skandalları, vergi kaçakçılığının önlenmesi ,  kara para aklamanın önüne geçilmesi için vergi denetiminde mevcut yapıdan daha küresel bir yapı kurulması talep edildi, Para aklama, mali suçlar, vergi kaçakçılığı gibi sorunlara karşın Birleşmiş Milletler’den (BM) kendi örgütsel yapısı bünyesinde vergiler konusunda küresel bir yapı oluşturulması istendi. Strazburg'daki Genel Kurul’u toplantısı sonucunda komitenin talepleri kabul edilerek mali suçlarda görevli olacak ‘’Özel Avrupa Polis Gücü’’ kurulmasına yapılan oylama sonucu karar verildi.