Adalet kavramı zarar görüyor, yöneticilerin ikramiyelerinin yarısı çalışanlara verilsin: Abigail Disney

Disney'in varisi Abigail Disney, şirketin yöneticileri ve normal çalışanları arasındaki gelir eşitsizliğini gündemine aldı.

Dünyanın en büyük sinema ve dizi yapımcılarından olan Disney'in kurucularından Roy Disney'nin kızı ve Walt Disney'in yeğeni olan Abigail Disney, şirketin yöneticileriyle çalışanları arasındaki maaş eşitsizliğini gündemine aldı.

Önce Twitter paylaşımlarından eleştirilerini dile getirdi, daha sonra Washington Post Gazetesi’ne bir makale  yazarak şirketin yöneticilerine eleştirilerini artırdı.

Disney’de şirketin CEO'su Bob Iger normal bir çalışandan 1,424 kat fazla kazanıyor.

Abigail Disney'in, Twitter paylaşımlarından şirketin maaş politikasına yönelik CEO Bob Iger’a eleştirileri şöyle; Şirketin CEO'su Bob Iger'in geçen yıl maaş ve ikramiyelerle toplam 66 milyon dolar kazanması çılgınlık. Geçen yıl ikramiyesini aldığında oturup hesap yaptım. Disneyland'de çalışan herkese cebinden çıkarıp yüzde 15 zam yapsa bile elinde 10 milyon dolar kalıyor.  
Walt Disney'in yeğeni ve Disney’in varisi Abigail Disney Washington Post Gazetesi’ne yazdığı makalesinde;

Şirketin CEO'su Bob Iger'a diğer üst yönetime eleştirilerini artırarak, yineledi.

Yöneticilere verilmesi planlanan ikramiyenin yarısının, Disney'in en az maaş alan yüzde 10 oranındaki 200 bin çalışanına verilmesi gerektiğini vurguladı.

Şirketindeki maaş eşitsizliğine dikkat çekmesinin kimilerinin sinirini bozduğunu belirtti.

Disney;

"Bahsettiğimiz bu maaş seviyelerinde bir yöneticinin ikramiyesinin yarısından vazgeçmesi, hayat kalitesi üzerinde hiçbir etkiye sahip olmayacaktır.

Ancak tabanda yaşayan insanlar için bu yoksulluktan ya da borçtan kurtuluş için bir bilet olabilir.

Sağlam bir sağlık sistemine erişim sağlayabilir ya da çocuğunun eğitimine büyük bir katkısı olabilir" dedi.
 

Kaynaklar: https://www.washingtonpost.com/nation/2019/04/22/disneys-ceo-made-times-much-his-employees-an-heir-disney-fortune-thinks-thats-insane/?utm_term=.5107c5fb3cf0 /https://www.washingtonpost.com/opinions/its-time-to-call-out-my-familys-company--and-anyone- else-rich-off-their-workers-backs/2019/04/23/5d4e6838-65ef-11e9-82ba-fcfeff232e8f_story.html?utm_term=.8d16d74834dd https://twitter.com/abigaildisney/status/1119985336308912128