Anlaşmasız Brexit'i engellemek için zamanımız azalıyor: Almanya

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yazılı açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta Brüksel’de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi’nde,  Brexit anlaşmasının 29 Mart’a kadar İngiltere parlamentosunda kabul edilmemesi durumunda,  Brexit'in 12 Nisan Tarihine ertelenmesi karara bağlanmıştı.

Muhafazakar Parti Lideri ve Başbakan Theresa May’in  tüm çabalarına rağmen, Avam Kamarası 286'ya karşı 344 red oyuyla Brexit anlaşmasını üçüncü defa reddetti.

Avam Kamarası’nın Brexit anlaşmasını 3 kez reddetmesinin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yazılı açıklama yaptı. Maas açıklamasında, Almanya ve Avrupa Birliğini’nin her durum için hazırlıklı olduğunun vurguladı.

Bakan Maas’ın açıklamasındaki önemli satırbaşları şöyle: Anlaşmasız Brexit’i engellemek için zamanımız azalıyor, İngilizlerin 12 Nisan'a kadar Brexit konusunda nasıl devam edileceğine karar vermeleri gerekiyor, Karar vermemeleri durumunda anlaşmasız Brexit gerçekleşecek. Brexit kararının alınmasından iki yıl sonra İngiltere'nin AB'den düzenli biçimde ayrılması için anlaşma sağlanamamasının kimseye anlatılamayacağını belirtti. Son olarak Almanya ve Avrupa Birliğini’nin her durum için hazırlıklı olduğunun altını çizdi, anlaşmasız Brexit'en olumsuz etkilenmemek için gerekli önlemelerin alınarak, yasal düzenlemelerin de yapıldığını kaydetti.