Başbakan May ''Bunun çok ciddi sonuçları olacak'': İngiltere

İngiliz Parlamentosu'nda Brexit anlaşması üçüncü kez reddedildi.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in  İngiliz Parlamentosuna sunduğu  İngiltere’nin Avrupa  Birliği'nden ayrılması (Brexit) anlaşması parlamentoda üçüncü kez reddedildi.

Başbakan May daha önce bugünkü oylamadan olumlu sonuç çıkması durumunda istifa edeceğini açıklamıştı. Ancak yapılan oylama sonucunda parlamenter  286'ya karşı 344 oyla Brexit anlaşmasını reddetti.

Parlamentonun çoğunluğunun Brexit’i  red kararının akabinde Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk açıklama yaptı.

Donald Tusk'dan açıklamasında AB üye ülkelerinin liderlerine 10 Nisan’da toplantı çağrısı yaptı: "İngiliz parlamentosunun ayrılık anlaşmasını reddetmesinin ardından 10 Nisan'da zirve düzenleme kararı aldım"  
İngiltere Başbakanı Theresa May oylamanın ardından:
  Bu durumun "çok ciddi sonuçları" olacağını, İngiltere'nin 12 Nisan tarihinde "yasal yükümlülük" olarak AB'den ayrılacağını, Anlaşmasız Brexit'i önlemek üzere, artık yeni bir yasal düzenleme yapabilecek yeterli zamanın olmadığını ifade etti.  
Parlamentonun ana muhalefet partisi  İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn oylama sonucuna ilişkin:
  "Parlamento çok net bir şekilde bu anlaşmanın artık değişmesi gerektiğini söylemiştir. Eğer Başbakan bunu kabul edemiyorsa, hemen şimdi görevinden ayrılmalı ve ülkenin geleceğini bir genel seçimle tayin etmesine izin vermelidir" dedi.