Baskıyı artırmak ya da ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutma arasında bir tercih yap: İran

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene ülkesine yönelik ABD yaptırımlarına ilişkin açıklama yaptı.

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesine yönelik yatırımlarını değerlendirdi.
Petrol Bakanı Zengene’nin açıklamalarına İran ulusal basın yayın organlarında geniş yer verildi.
İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene’nin açıklamalarında altını çizdiği önemli satırbaşları şöyle: Petrol fiyatının her gün yükselmesi piyasanın tedirgin olduğunun bir göstergesidir. Donald Trump, İran'a baskıyı artırma ile ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutma arasında bir tercihte bulunmalıdır! Petrol piyasası kırılgan bir seyirde ve ABD'nin İran'a baskıyı artırmak istemesi durumunda bu kırılganlık derinleşecek, Venezuela'da sorunlar var, Rusya'ya yaptırım uyguluyorlar, Libya istikrarsız ve ABD'deki petrol üretimi de ellerinden gitti! Tablonun bütününe göre; üretim, arz ve talep çok kırılgan bir süreçten geçiyor. Venezuela'daki gerginlik devam etiği sürece,  bu durum ABD üzerindeki baskıyı artıracak, Petrol bölgelerinin Güney Sudan'da olması nedeniyle Sudan'daki gelişmelerin piyasayı etkilemeyecek.  
Bakan Zengene; küresel petrol piyasasında arz –talep durumuna ilişkin;

Petrol arzının talepten daha fazla olması ve mevcut petrol üretimi kapasitesinin artırmanın söz konusu olmadığın altını çizdi. Petrol arzının arttığı ve petrol üretiminin artırılacağı yönündeki açıklamaların küresel petrol piyasalarını rahatlatma üzere, propaganda amaçlı yapıldığını vurguladı.  
İran Petrol Bakanı Zengene, ABD Başkanı Donald Trump’a da seslenerek;

‘’Donald Trump, İran'a baskıyı artırmak veya  ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutmak arasında bir tercihte bulunmalıdır" dedi.