Boeing 737 MAX 8 yolcu uçağıyla uçuşların yasaklandığı 20 ülke!

Federal Aviation Administration (Amerikan Federal Havacılık İdaresi) araştırma başlattı. Uçuş güvenliği sebebiyle 20 ülkede Boeing 737 MAX 8 uçuşları askıya alındı.

1916’da ABD’nin Washington eyaletinde kurulan,  Chicago-Illinois merkezli Boeing şirketi, dünyanın en büyük ticari, sivil ve askeri uçak, helikopter üreticisi şirketleri arasında yer alıyor.  
FAA-Federal Aviation Administration (Amerikan Federal Havacılık İdaresi) Boeing’in 737 MAX 8 tipi yolcu uçağına ilişkin araştırma başlattığını duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yaptı.


FAA-Federal Aviation Administration (Amerikan Federal Havacılık İdaresi) Boeing’in 737 MAX 8’la ilgili açıklamasındaki önemli satırbaşları şöyle:
  FAA, güvenliği etkileyen bir sorun tespit ettiği takdirde, derhal uygun olan eylemde bulunacak, Boeing'e bu model uçağının perdövites (stall) yazılımını ve Uçuş kumanda sistemini geliştirmesi için talimat verildi, FAA,  Boeing’e sözkonusu geliştirmeleri ve güncellemeleri yapması için Nisan’19 sonuna zaman verdi. FAA şu an için Boeing 737 MAX 8'lerin uçuşlarının durdurulmasını gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyor.  
Tüm dünyada gündeme oturan Boeing’in 737 MAX 8 tipi yolcu uçağı kazaları, kazalarda yaşanan can kayıpları nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 ülkede yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla Boeing’in bu modelinin uçuşları askıya alınarak, yasaklandı.


Boeing’in 737 MAX 8 modeli yolcu uçağıyla uçuşların askıya alınarak yasaklandığı 20 ülke:
  Avustralya İngiltere Brezilya Çin Arjantin Malezya Endonezya Hindistan Singapur Meksika Güney Kore Etiyopya Güney Afrika Vietnam Cayman Adaları Norveç Almanya Fransa Hollanda Türkiye