Delta mutasyonuna karşı ek aşılama başlıyor: Almanya

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, 16 eyaletin sağlık bakanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından ülke genelinde alınacak yeni Covid-19 tedbirlerini açıkladı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkenin 16 eyaletinin sağlık bakanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından, ülke genelinde Covid-19 pandemisine karşı kararlaştırılan yeni önlemleri açıkladı.
 
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
  Eyaletlerin sağlık bakanlarıyla, Covid-19'un Hindistan'da ortaya çıkan Delta mutasyonuna karşı ve kış aylarına hazırlıklı girebilmek için yaşlı ve risk altındaki gruplara Eylül ayından itibaren ek aşı dozu sunulması konusunda anlaşma sağladık.   Tüm ülke genelinde Covid-19’un Delta varyantına karşı Eylül ayından itibaren öncelikle ‘’yaşlı ve risk altındaki gruplara’’ olmak üzere, ek aşılamaya başlanacak.   Almanya genelinde, 12-17 yaş arası çocukların aşı olmasının kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması konusunu da değerlendirdik.   Tüm eyaletlerdeki aşı merkezlerinde veya diğer uygun yerlerde 12-17 yaş arası çocuklara aşı imkanı sunulacak.   Üniversitelerde ve meslek yüksekokullarında gençler ve genç yetişkinler için aşı uygulaması konusunda planlanma yapıyoruz.   İsteyen herkes yaz aylarında aşılanabilir. Her yaş grubuna yetecek kadar aşımız var. Doktor tavsiyesi üzerine aşı yaptırmaya karar veren 12-17 yaş arası çocuklar da aşı olarak kendilerini ve başkalarını koruyabilirler.   Almanya genelindeki tüm risk altında olan ve/veya Covid-19’a yakalanma riski yüksek kişilerle yaşayan 12-17 yaş arası çocukların aşı olmasını tavsiye ediyoruz.