Dünyada ilk elektronik çek ve bono uygulaması başlıyor: Türkiye

TC Ticaret Bakanlığı dünyada ilk kez uygulanacak olan ''dijital ortamda elektronik çek ve bono uygulamasını'' başlatıyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dijital ortamda elektronik çek ve bono uygulamasını başlatacaklarını açıkladı. "Çeklerinizi elektronik ortamda alabileceksiniz, verebileceksiniz. Saklama sıkıntınız olmayacak. Güvenilirliği takip edilir olacak." dedi.

Bakan Pekcan, Eskişehir'de bir otelde düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada son zamanlarda  ticaret hayatında çek ve senedin güvenilirliğinin sorgulandığını dile getirdi.

Karekodlu çekin ardından karekodlu senet uygulamasını başlattıklarını belirten Pekcan elektronik çek ve bona uygulamasıyla ilgili şunları söyledi;
 
"Dünyada ilk defa biz yapıyoruz. Elektronik çek ve bono uygulamasını başlatacağız. Çeklerinizi elektronik ortamda alabileceksiniz, verebileceksiniz. Saklama sıkıntınız olmayacak. Güvenilirliği takip edilir olacak. Aldığınız anda bu çeki hangi bankalardan ve hangi şubelerden tahsil edeceğinizi de göreceksiniz. Bu en kısa sürede devreye girecek."
 
Dünyada e-ticaretin hızla arttığını vurgulayan Pekcan, Türkiye'de % 4 olan e-ticaret oranını yükseltmek istediklerini ifade etti.