Kanada'ya savaş tehdidi: Filipinler Devlet Başkanı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte: Dünya kibirle dönüyor!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Kanada’nın yasa dışı yollardan gönderdiği öne sürülen çöp yığınlarını geri almaması halinde savaş açacağını söyledi.

Devlet Başkanı Duterte, Filipinlerde meydana gelen depremlerin arkasında düzenlediği basın toplantısından konuyla ilgili önemli satır başları şöyle: Bizi nasıl olup da bir çöplüğe çevirdiklerini aklım almıyor. Onlara karşı savaş açacağız. Haydi Kanada’yla savaşalım. Her halükarda üstelerinden gelebiliriz Dünya kibirle dönüyor! Bu nakliye işlemlerinin 2013-2014 yıllarında başladığını, Chronic Plastics firmasının Filipinler’e Kanada’dan 103 konteynır dolusu çöp getirdiğini, bunların bir kısmının hala ülkede olduğu, - Kanada’dan ülkesine getirilen çöplerin 2 bin 450 tonu bulduğunu, Ülkeye girişte gümrük izinlerinin alınmadığını, bazı sevkiyatların o tarihten bu yana limanda durduğunu ifade etti. Bu atıkların geri dönüşüme uygun olmadığını belirtti. Kanada’nın ülkesine yasal dışı yollardan gönderdiğini öne sürdüğü çöpleri Manila'daki Kanada Büyükelçiliği’nin kapısına yığmakla da tehdit etti. Duterte, bu işi bizzat kendisinin yapacağını söyledi, Kanada yönetimine seslenerek, “Çöpler eve geri dönüyor” dedi.  
Filipinler Devlet Başkanı Duterte’nin  savaşla tehdit ettiği, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise;

Konuyla ilgili olarak daha önce 2017 yaptığı açıklamada, hükümeti savunarak, ‘’ Kanada bu soruna çözüm üretmekle meşgul’’ demişti. Trudeau’dan yeni bir açıklama gelmedi.
 
Kaynak: (https://www.independent.co.uk/news/world)