Şifresiz hesap açma özelliği kullanıma sunuldu: Microsoft

Artan siber saldırılar ve şifre ezberlemekte zorlanan kullanıcılar için geliştirilen şifresiz hesap açma özelliği kullanıma girdi.

4 Nisan 1975’te kurulan ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft’ta (şirketin kendi verilerine göre) yılda 18 milyar parola siber saldırıya maruz kalıyor. Her saniyede siber saldırıya uğrayan parola sayısı ise 579.

Covid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde evden çalışmaya geçilmesiyle şirketin kulanıcı şifrelerine yönelik siber saldırılar da artış gösterdi.

Artan siber saldırıların ardından Microsoft, saldırıları önlemek amacıyla şifresiz hesap açma seçeneğini geliştirerek, kullanıma sundu.

Şirketten geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan açıklamada, Microsoft Outlook ve Microsoft OneDrive gibi en çok kullanılan servisler için şifresiz hesap oluşturma seçeneğinin kullanıma girdiği duyuruldu.

Microsoft şifresiz hesap açma özelliğiyle digital çağda pek çok şifreyi ezberlemekte zorlanan kullanıcılarına şifre ezberleme zorunluluğundan kurtulma seçeneği sunarken, hesaplara yapılan siber saldırıları da önlemeyi amaçlıyor.
 
Microsoft şifresiz hesap nasıl açılır? Microsoft kullanıcıları, şifre yerine hesaplarını Microsoft Authenticator uygulamasıyla ya da yüz veya parmak izi tanıma yöntemleriyle açabilecek. Kullanıcılar, telefon numaraları ya da satın aldıkları ve içerisinde oturum açma bilgilerinin saklandığı bir USB sürücü gibi harici bir güvenlik anahtarı ile de hesaplarına ulaşabilecekler.