Türkiye'de 4 şehirden KKTC'ye yeni uçuşlar başladı: Anadolu Jet

Anadolu Jet; Antalya, İzmir, Adana ve Gaziantep'ten Ercan Havalimanı'na seferler başlattı.

23 Nisan 2008’de   daha geniş kitleye daha ekonomik ulaşım hizmeti vermek amacıyla Türk Hava Yolları bünyesinde kurulan ve THY’nin ticari alt markası olan Anadolu Jet uçuş ağını genişletiyor.

Türkiye hareketli 4 şehirden yeni seferler başlatan havayolunun uçuşları KKTC – Lefkoşa, Ercan Havalimanı’nı varışlı.
 
Anadolu Jet’in- Lefkoşa (Ercan Havalimanı) düzenlediği seferleri ve haftalık frekansları şöyle:   İzmir’den haftada 7, Adana’dan haftada 7 Antalya’dan haftada 4, Gaziantep’ten haftada 3 sefer yapacak.  
Anadolu Jet’in uçuş ağına eklediği bu seferler sebebiyle,  Antalya’dan gelen ikinci sefer için Ercan Havalimanı VIP Salonu’nda tören düzenlendi.
 
Törende; KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anadolu Jet Başkanı Said Şamil Karakaş, T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik ve diğer yetkililer hazır bulundu.


 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan törende yaptığı konuşmada altını çizdiği önemli satırbaşları şöyle:
  2018’de 4 milyon yolcuya ulaştık. Yeni havalimanının hizmete girmesiyle rakamları yukarıya taşıyacağız, 2018’de 4 milyon yolcuya ulaşıldığı, bu da ülke ölçeği için önemli bir atılım, Bu sadece Türkiye’deki bazı şehirleri ülkemize bağlama olarak düşünülmemeli. Bu seferler, Anadolu Jet ve THY’nin devam uçuşlarına da önemli bir bağlantı sağlayacak önemli bir atılımdır. Bu yeni seferlerle haftada 65 sefer sayısına ulaşıldı. Bu rakamları telaffuz ederken Türk bayrağını dünyada dalgalandıran gururumuz THY’nin gücünü de arkamızda hissediyoruz.  
Dünyanın en büyük uçuş ağına sahip havayollarından olan Türk Hava Yolları, Birleşik Krallık’ta Heathrow, Gatwick, Birmingham ve Manchester Havaalanları ve  İskoçya'da Edinburg Havaalanı olmak üzere 5 noktadan Türkiye'ye çift yön seferler  düzenliyor.
 
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu törende, Yeni Ercan Havalimanı’nın devreye girmesinin charter uçuşlar, tarifeli seferler ve büyük gövdeli uçakların ülkeye gelebilmesi için önemli olacağını kaydetti.
 
AnadoluJet Başkanı Şamil Karakaş, KKTC’ye bugün başlattıkları çapraz uçuşlarla networklerine 4 yeni hat eklediklerini söyledi. Hem söz konusu şehirlerin  hem de KKTC’nin turizmine, ekonomisine canlılık kazandırma hedeflerine işaret etti. KKTC’nin görünürlüğüne katkı koyma hedefinde olduklarını dile getirdi.
 
T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik, konuşmasında yeni yapılan Ercan Havalimanı’ndaki  çalışmalarda ilerleme kaydettiklerini, 20 bin metrekarelik terminalden yaklaşık 129 bin metrekarelik terminale geçileceğini söyledi.