Yapılan analizlerin tamamlanmasının ardından, Digital Euro çalışmaları başladı: ECB

Avrupa Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, 'Ön deneme aşamasında hiçbir teknik engel tanımlanmadığı' bildirildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Dijital Euro çalışmalarına başladıklarını, bu kapsamda Dijital Euro projesinin araştırma aşamasına geçilmesine karar verildiğini açıkladı.
 
European Central Bank’tan (ECB) yapılan açıklamada;
  Dijital Euro Projesi’nin uygulanabilirliğinin araştırılması için 24 aylık bir sürecin başlatılmasına karar verildiği,   Bu süreçte Dijital Avro’nun nasıl tasarlanacağının, Euro Bölgesi’ndeki herkese nasıl sunulacağının ve dijital para biriminin ileride olası etkilerinin inceleneceği,   Projede şu ana kadar yürütülen çalışmaların kişisel bilgilerin gizliğinin nasıl korunabileceğine dair izlenmesi gereken yöntemleri ortaya koyduğu bildirildi.   Dijital Euro'nun oluşturulmasında gereken enerji tüketiminin Bitcoin ve diğer kripto varlıklara kıyasla daha düşük seviyede olmasının beklendiğine dikkat çekildi.  
Açıklamada görüşlerine yer verilen European Central Bank Başkanı Christine Lagarde;
  “Dijital euro hakkındaki raporumuzu yayınladığımızdan bu yana dokuz ay geçti. Bu süre içinde, çok daha fazla analiz yaptık.   Vatandaşlardan ve profesyonellerden katkılar aldık, cesaret verici sonuçlar veren bazı deneyler yaptık.   Bütün bunlar bizi vites yükseltmemize ve Dijital Euro Projesi’ni  başlatmaya karar vermemize neden oldu.   Ön deneme aşamasında hiçbir teknik engel tanımlanmadı.   Çalışmamız, dijital çağda vatandaşların ve firmaların en güvenli olan para biçimine; Merkez Bankası parasına erişmeye devam etmesini sağlamayı amaçlıyor, değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Avro Üst Düzey Çalışma Grubu Başkanı Fabio Panetta’nın ESB’nin açıklamasında yer verilen değerlendirmesinde;

“Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu ve diğer Avrupalı ​​karar vericilerle ilişki halinde olacağız, ilgili kurumları düzenli olarak bulgularımız hakkında bilgilendireceğiz” dedi.
 

(www.ecb.europa.eu)