Japon sanayi sektörü bünyesindeki Çelik Sanayi Üreticileri, üretimlerinde daha fazla yapay zekâ kullanımını artırarak sektörde yaygınlaştırdı.
Japonya’nın saygın ve en eski gazetelerinden Mainichi’de yer verilen haberde konuyla ilgili önemli satırbaşları şöyle:
- Japon çelik üreticileri üretimde giderek daha fazla yapay zekâ kullanıyor ve üretimle ilgili sorunlardan kaçınmak için de üretimlerini yeni teknolojilerle geliştiriyorlar,
- Yapay Zeka teknolojisi eğiliminin sebebi olarak; Japonya’nın savaş sonrası yüksek ekonomik büyüme döneminde oluşturduğu ekipmanların eskimesinden doğan sorunların büyümesi ve çok sayıda deneyimli çalışanın emekli olması nedeniyle, o çalışanların sahip oldukları deneyimin yeni çalışanlara aktarımının güçleşmesinden kaynaklandığı belirtildi.
- Bugüne kadar sektörde; karşılaşılan sorunların ve sistemlerdeki aksaklıkların nedenleri ya sayfalar dolusu kullanım kılavuzlarına bakılarak ya da deneyimli mühendislerin soruşturma yürütmesiyle belirlenebiliyordu, artık böyle durumlarda Yapay Zeka teknolojisi devrede oluyor.
- Üretim aşamasında, elektrik kesintisi ve/veya ekipman arızası gibi sorunlarla kar durumunda yapay zeka devreye girecek.
Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden Japonya menşeeli JFE Mart 2019 itibariyle; Japonya’daki altı üretim üssünün tümünde yapay zekâ yanıt sisteminin tam ölçekli olarak kullanılması çalışmalarına başladı.
JFE Şirketi; 2002 yılında NKK Çelik Şirketi ve Kawasaki’nin birleşmesiyle kurulan Tokyo-Japonya merkezli dünyanın beşinci büyük çelik üreticisi konumunda.
JFE Yönetim Kurulu Başkanı Yoshihisa Kitano, Mainichi Gazetesi’ne verdiği röportajda:
“Küresel pazarda rekabet gücümüzü artırırken bizim için gerçekten önemli olan şey yapay zekâ ile birlikte diğer ileri teknolojileri uygulamak. Sözkonusu pratikler köklü değişimlere neden olacak. Yapay zekânın uygulanmasına başlanılmasından bu yana geçen sürede bir sorunun tanımlanması ile çözülmesi arasındaki süre bazı durumlarda %30-40 oranında kısaldı” ifadeleriyle Yapay Zeka teknolojisinden memnuniyetini dile getirdi.
Kaynak:
http://mainichi.jp/english/articles/20190404/p2a/00m/0bu/016000c
YORUMLAR